Amila i Muris Gadžun gosti Novog dana u srijedu

Vijesti 15. nov 202216:50 0 komentara
N1

Brojni gosti očekuju vas u izdanju emisije Novi dan za srijedu.

Danas je konstituisan novi skupštinski saziv NSRS. Sjednica će ostati upamćena po načinu na koji je istom predsjedavala Nataša Radulović. Radulović je u prošlom mandatu bila članic Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje, ali i Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu. “Nemoj da galamiš ođe i da se obadaš. Budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo“, rekla je nakon što su svi zajedno položili zakletvu. Sjednicu NSRS u “Novom danu” komentariše politički analitičar Velizar Antić.

Sutra u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine stižu tri novoizabrana člana, Željka Cvijanović, Denis Bećirević i Željko Komšić. Prve “državničke odluke” Predsjedništva BiH, su nove limuzine i namještaj. Gosti “Novog dana” komentarišu aktuelne teme, donosimo najvažnije informacije iz zemlje, regije i svijeta.

Godina je prošla od smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja, čija porodica je protestom ispred Tužilaštva i Vlade Kantona Sarajevo zatražila od nadležnih da svoj posao privedu kraju, a odgovorne izvedu pred lice pravde. Šta nepostojanje odgovora na pitanje postavljeno prije godinu dana – ko je kriv za tragični propust, govori o sistemu i radu nadležnih organa? Šta činjenica da je uz porodicu Gadžun na protestu bilo tek nekoliko građana govori o nama kao društvu? O najtežoj godini u njihovom životu i odgovorima koje traže, roditelji tragično preminule Džene, Amila i Muris Gadžun, govore za “Novi dan”.

511 mladih iz KS dobiće subvenciju za kupovinu stana u iznosu od 10 000 KM. O stambenoj politici i mladima, cijenama stanova i preprekama na putu rješavanja stambenog pitanja, za “Novi dan” govore Enver Hadžiahmetović, ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Lamija Džomba sudski vještak arhitektonske struke, procjeniteljka nekretnina.

Priča novinara CIN-a Jelene Jevtić i Mubareka Asanija o inspektorima UIOBiH koji reketiraju trgovce te priča Adne Zilić o nepropisnoj nabavci policijskih uniformi, dobile su prvu i treću nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo iz BiH. Nagrađeni novinari će biti naši gosti.

Maratonac iz Istočnog Sarajeva u četvrtak će krenuti u humanitarno trčanje od Istočnog Sarajeva do Bijeljine, za pomoć u liječenju devetomjesečnog Dimitrija Marinkovića, koji ima oštećenje mozga i kome je potrebna 91.000 evra za fizikalne terapije u Turskoj. Uoči polaska na humanitarni maraton, Neven Tuševljak će biti gost “Novog dana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!