Amir u Minhen, Susanne u Livno – ko se pokajao

Vijesti 08. dec 202217:27 0 komentara
RSE

Nakon brojnih pokušaja da si u Bosni i Hercegovini stvori dobar život, Amir Orman je početkom godine iz Livna odselio u Njemačku. Istovremeno, u livanjsko selo Golinjevo doselila se Susanne Mariell Goepel iz Leipziga. Ko se pokajao?

Područna škola u livanjskom selu Podhum ima nove đake. Mama ih svaki dan vozi iz obližnjeg sela Golinjevo gdje su se doseli iz njemačkog Leipziga. Novi dom okružen je urušenim, oronulim i uglavnom napuštenim objektima. Prilikom turističke posjete ovim krajevima prije pet godina Susanne je odlučila da zajedno sa svojom porodicom doseli se u Bosnu i Hercegovinu.

Razlog je…

“Divna, fantastična priroda. Veoma ljubazni ljudi. Mir i sloboda. I ljubav, može se reći”, kazala je za Radio Slobodnu Evropu Susanne Mariell Goepel.

Kroz tek osnovanu agenciju “Sloboda” želi popularizovati ovaj kraj za potencijalne doseljenike, ali i ohrabriti bh. državljane da se vrate.

Na drugoj strani, Amir Orman je osnovnu i srednju školu završio u Livnu. Fakultet je završio u Sarajevu, a duže od decenije radio je u Oružanim snagama BiH. S 37 godina odlučio se za novi početak u Njamečkoj.

“Jedanaestog januara sam otišao gore, već 17. januara sam počeo raditi”, kazao je Amir.

Ko se pokajao pogledajte u prilogu RSE-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!