Amira Medunjanin, Damir Marjanović i Kenan Musić u Novom danu

Vijesti 26. jun 202215:46 0 komentara
N1

U Novom danu ovog ponedjeljka gledajte:

Šta ukoliko se neko pored nas, dok šetamo ulicom, samo sruši, kako trebamo postupiti? Šta sve možemo iskoristiti da pomognemo osobama kojima je pozlilo dok ne dođe stručno osoblje? Visoke su temperature koje loše djeluju na organizam i mladih i starih, kako pristupiti osobi kojoj zbog toplotnog vala pozli? Svjedoci smo velikog broja neplivača, šta učiniti ukoliko se neko počne gušiti? Kako pružiti prvu pomoć demonstriraće nam članovi Crvenog krsta FBiH.

Savez bh. udruženja u Austriji “Consilium Bosniacum” je 2020. godine u Austriji pokrenuo inicijativu o usvajanju rezolucije o Srebrenici u državnom parlamentu. Za rezoluciju će se glasati 7. jula, a inicijatori ove rezolucije gosti su Novog dana.

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 22. jula će održati veliki koncert u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, nakon skoro četiri godine i mnogih koncerata širom svijeta. Koncert pod nazivom “Pjevat ćemo šta nam srce zna” obuhvatit će njezin cjelokupni opus pjesama u posljednjih 19 godina. Amira Medunjanin sutra je gošća Novog dana.

Međunarodna konferencija o forenzičkoj i antropološkoj genetici i individualiziranoj medicini održana je po 15-ti put. Konferencija koja okuplja i nobelovce, ove godine održana je u Dubrovniku, a BiH je kao jedan od organizatora predstavljao prof. dr. Damir Marjanović uz ekipu mladih bh. naučnika i studenata. Koji su novi postupci pri otkrivanju i liječenju malignih bolesti, ali i nove metodologije u dijagnostici saznaćemo u Novom danu, prof. Marjanović naš je gost.

Četrnaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo biće održano od 19. do 23. jula. Više od 40 filmova, četiri festivalske lokacije i niz noviteta, a jedan od njih je OFF Music program, koji će u sklopu Vils Summer Screen predstaviti dva koncerta za sve generacije, “Skroz” i “S.A.R.S.”Direktor Omladinskog Film Festivala Kenan Musić naš je gost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!