Amna Popovac i Srđan Mandić u Novom danu

Vijesti 04. jul 202214:22 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Amna Popovac, poduzetnica i aktivistica iz Mostara zatražila je od Brisela da kazne sadašnje političare, da pomognu građanima BIH i omoguće da država krene naprijed. “Pružiti podršku Bosni i Hercegovini na putu u bolju budućnost“ – naziv je rezolucije koju su u parlamentarnu proceduru uputile stranke njemačke vladajuće koalicije SPD, Zeleni i FDP i Bundestag će o toj rezoluciji glasati prije ljetnje pauze. Amna Popovac koja je tokom protekle sedmice boravila u Bundestagu ima informacije iz prve ruke.

Ujedinjeni za slobodnu BiH moto je pod kojim se održala konvencija 11opozicionih političkih stranaka u Federaciji BiH koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. O konvenciji, predstojećim izborima, kandidatima za Novi dan govori Srđan Mandić – načelnik Općine Centar.

Dramatično na snimanju holivudskog filma na Uni. Lokalni spasilac spašavao kaskadere. Bihaćki fotograf zabilježio je te trenutke, a sutra o njima govori glavni junak cijele priče Adnan Kurtagić – licencirani skiper na divljim vodama koji je iz Une na sigurno izvukao dva holivudska kaskadera. Slikom smo u Bihaću s “herojem s Une”.

Da li ste znali da se od jedne doze darovane krvi mogu spasiti tri života?! Ova dragocijena tečnost ne može se kupiti u apoteci, a zalihe krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu FBiH u ovom periodu godine su smanjene. Redovni darivaoci su na raspolaganju i odazivaju se na pozive. No, vrijeme je godišnjih odmora pa je do novih teško doći. O potrebama transfuzijske medicine FBIH u nastavku.

Minela Jašar-Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!