Ana Brnabić: Čestitam Republici Srpskoj dvije stvari…

Vijesti 17. maj 202112:47 2 komentara
N1

Ana Brnabić, premijerka Republike Srbije, čestitala je rukovodstvu Republike Srpske zbog izlaska na berzu, rekavši da je to težak i zahtjevan proces, ali i na rezultatima u oblasti ekonomskog rasta za 2020. i prvi kvartal 2021. godine.

“Čestitam Republici Srpskoj na dvije stvari – jedna je izlazak na berzu. To je izazovno, teško, prvi uspješan izlazak na berzu. Čestitam na odličnim rezultatima u oblasti ekonomskog rasta, BDP, minimalnom padu 2020. godine, i rast u prvom kvartalu 2021. godine. Veći je od rasta u Srbiji”, istakla je Brnabić.

U Istočnom Sarajevu održana je 11. zajednička sjednica Vlada Srbije i Republike Srpske, a Brabić je novinarima rekla da je to samo nastavak intenzivne saradnje. Ona je rekla da je Srbija od 2014. godine do danas donirala i investirala više od milijardu eura bh. entitetu.

Brnabić: Milijardu evra donacija

“Neki od projekata i donacija se ne odnose samo na RS, nego i na opštine u FBiH. Mi u ovom trenutku, kroz projekte, koje danas pokrećemo, HE Buk-Bijela, kroz izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, dionica Rača-Bijeljina, aerodrom Trebinje… Ti projekti će biti pokrenuti danas, ali i do kraja prvog kvartala 2022. godine, smo uložili 484 miliona evra. Posebna pomoć opštinama Nevesinje, Kostajnica, Drvar i Dubica – to je 500 miliona evra”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će se kroz investicije HE Foča-Paunci i u okviru većeg projekta HE Gornja Drina – investicija zaokružiti na 777 miliona eura.

“Sa ostalim projektima, prosvjete, zdravstva, donacijama za male projekte, do sada smo od 2014. godine u 48 lokalnih samouprava donirali 82 miliona evra. Nastavit ćemo to 2021. i 2022. godine. Sve skupa je to preko milijarde evra za projekte u RS”, izjavila je Brnabić.

To je sve rezultat, kako je istakla, saradnje Vlade RS i Republike Srpske od 2014. godine do danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare