Anđelić, Blažević i Saračević u Novom danu

Vijesti 04. aug 202116:10 0 komentara
N1

I ovoga jutra budite uz Novi dan. Aktuelne teme - one političke, društvene i sportske očekuju Vas i ovog četvrtka.

O političkoj situaciji u BiH, početku mandata novog visokog predstavnika Christiana Schmidta, otporu iz Republike Srpske za Novi dan govori Neven Anđelić, profesor međunarodnih odnosa sa Regent Univerziteta u Londonu.

Naša tema je i godišnjica akcije ”Oluja”. Hrvatska slavi i obilježava Dan pobjede i godišnjicu vojno-redarstvene operacije “Oluja”. U Srbiji se obilježava Dan sjećanja na stradale i prognane u ”Oluji”. I ovo je tema Novog dana. Uživo smo u Kninu i Beogradu.

Paklene vrućine, toplotni talasi koji se smjenuju, požari, snažne oluje i pojave poput pijavica i tornada sve su češći. Šta nas čeka u narednim danima i kako se zaštititi od opasnog vremena – sve to saznajte u Novom danu. Zašto nam je opasno vrijeme postalo česta pojava, pojašnjava Tea Blažević, meteorologinja N1.

Nakon što je Amel Tuka završio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, BiH i dalje čeka prvo odličje sa najveće smotre sporta. Boje BiH brani Mesud Pezer, koji će se takmičiti u finalu, u četvrtak rano ujutro po srednjeevropskom vremenu. O rezultatima bh. olimpijskog tima za Novi dan govore Zlatko Saračević, bivši bacač kugle i Nađa Avdibašić Vukadinović, bivša atletičarka.

Ugostićemo i BH strongmana Damira Stroila, koji je pobjednik 19. Strongman Euro Cupa u Kikindi. Osvajač zlatne medalje i najjači čovjek u BiH gost je Novog dana.

U muzeju Žitomislić od šestog do 26. avgusta održava se izložba pod nazivom ”Vibrantna tišina prostora” akademskog slikara Duška Bojanića iz Banjaluke. Duško će govoriti za naš Novi dan.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!