Aner Žuljević, Davor Ljubić i Hrvoje Gavrančić u Novom danu

Vijesti 02. jun 202114:14 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Ne stišavaju se reakcije na raspodjelu 90 miliona maraka koje su četiri federalna ministarstva, prometa i komunikacija, energije i rudarstva, okoliša i turizma i poljoprivrede dali privrednim subjektima koji su tokom pandemije otpuštali radnike. Na kriterije i spornu uredbu u Domu naroda od početka je upozoravao Aner Žuljević koji je gost Novog dana.

Početak je juna. Znamo li pod kojim uslovima dočekujemo ovogodišnje turiste? U čijim rukama je ključ opstanka bh. turizma i koliko će koštati odluka da se turistima zemalja Zaljeva ne olakša ulazak u BIH za Novi dan govori Davor Ljubić – Udruga turizma, hotelijerstva i iznajmljivača Međugorje.

Tema koju otvaramo ovog jutra je i “Krpljenje” cesta u naseljima. Tek što se neki od trotoara asfaltira, pojavi se potreba za mijenjanjem vodovodnih cijevi, pružanjem optičkih kablova, novom biciklističkom stazom. Asfalt se siječe, stavlja novi – iako i to zna potrajati. Final. Ruglo gdje god se okrenete. Zašto je to tako? Zašto nema oordinacije između općine, komunalnih preduzeća, privatnih firmi, kantona, federacije. O ovoj temi sutra govore: Selmir Kovač – direktor Direkcije za ceste KS, Kenan Bukva – šef Odsjeka za komunalnu infrastrukturu Općine Novi grad i Aida Pendek – direktorica Vodovoda i kanalizacije KS.

Ronilački sport prilično je nepoznat u Sarajevu i BiH. No jeste li znali da je ronjenje moguće trenirati i u Sarajevu. Sutra u Novom danu donosimo priču o Ronilačkom klubu Bosna. Moj gost je Hrvoje Gavrančić – predsjednik RK Bosna. Instruktor je nitroxa, profesionalni dubinski saturacioni ronilac, ronio na gotovo svim kvalitetnim lokacijama na Jadranu i mnogim u svijetu. Uzmite dah i zaronite sa nama u još jedan ND.

Minela Jašar – Opardija sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!