Anketa iz Mostara: “Treba sve pohapsiti, a građane pozivam da izađu na ulice”

Vijesti 15. okt 202112:46 > 13:02 3 komentara
N1

Povodom posljednih izjava političkih lidera u Bosni i Hercegovini, pitali smo građane Mostara šta misle o trenutnoj situaciji u državi, ima li straha, te šta bi se trebalo promijeniti.

“Ja bih sad pozvao na građanski neposluh, jer Vlada u Sarajevu državna, sudstvo, ništa ne radi. Tako da bih ja građane pozvao da izađemo na ulice, da ništa ne plaćamo ovoj državi, jer ti ljudi koji trebaju da rade svoj posao, pogotovo u sudstvu i tužilaštvu, ne rade ništa. Treba sve pohapsiti i strpati u zatvor u Istočno Sarajevo”, kazao nam je jedan gospodin.

Jedna Mostarka mišljenja je da bez promjena političara, nikad nam neće biti bolje.

“Nije me nimalo strah jer mislim da pametan svijet neće dopustiti kabadahijama da provedu svoje u dijelo. Ali mislim još gore o njima. Bez promjene svih njih, nikad nam neće biti bolje. A za to smo mi odgovorni, i onaj ko ne izlazi na izbore, također je krivac”, istaknula je.

Neki su mišljenja da će mnogo zavisiti od toga kako će velike sile uspostaviti ravnotežu.

“Kao i uvijek kad su se lomili interesi velikih sila, zavisiti će od toga kako će te velike sile uspostaviti ravnotežu, i koliko su spremne ići u svom međusobnom razračunavanju preko naših leđa. A to što smo mi, ne svi, ali što je značajan dio dovoljno budalast da ne prihvati ono što velike sile rade za svoje interese, to je naš problem. Znači uvijek je tako bilo, a vjerovatno će i u budućnosti tako biti”, naveo je još jedan građanin Mostara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare