Anketa u Banjaluci: “Putin, Jinping, Mile i Vučić – za njih sam cijeli život”

Vijesti 20. apr 202216:55 0 komentara
F.Z./ N1

U Banjaluci se danas održava skup pod sloganom "Sloboda", čiji je inicijator BORS. Povod za okupljanje je odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini za funkcionisanje javne vlasti RS do konačne odluke Ustavnog suda BiH.

Sve je spremno za početak skupa u Banjaluci pod sloganom “Sloboda”, čiji je inicijator BORS.

Reporter N1 zabilježio je pojačano prisustvo policije na ulicama grada na Vrbasu.

Kako kažu građani u anketu, došli su da podrže skup iz različitih razloga. Jedni su tu jer žele “da pobijede protivnika”, a drugi da podrže Milorada Dodika.

Došao sam prošetati i za skup znam i rekao sam da ću doći. Narod se može i treba okupljati, treba biti solidaran, treba znati šta je zajedničko a šta nije. Stranke su najneugodnije za narod, ovakva vrsta, jedni protiv drugih. To zdrav razum ne može povezati. Ideja je jedna, ili ćemo zbog toga voditi buduće ratove, a moglo bi se desiti i to bi bilo najbolje; da Federacija ostane Federacija, a Srpska ostane Srpska i budu povezane kao samostalne jedinice sa svim pravima i obavezama prema državi”, kazao je jedan od prisutnih građana u Banjaluci.

Slike pokazuju da čuvamo svoju zemlju, RS. Da nam ne oduzimaju zemlju, vode i rijeke, naročito Schmidt iz Njemačke da nam ne da naša prava. On se okomio na RS. Na slikama su Putin, Xi Jiping, Mile i Vučić. Za njih sam čitav život, 26 godina. U ratu sam 41 mjesec bio u rovu“, kazao je građanin koji je držao transparent sa likom Putina, Jipinga i Dodika.

Poruka je da nema više s nama igranja, da Schmidt ide kući. Ovo je moja RS, ja sam za ovo dala kćerku i volim ovo. Dodik mi treba, ne treba Izetbegović”, kaže gospođa koja je na miting stigla sa zastavom Srbije.

Poruke su da bude mir i da mi pobijedimo. Koga? Protivnika. Inzka, što će nam Inzko“, jedna je od poruka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!