Antonijević: Ovo je presuda jednom čovjeku, a ne čitavom narodu

Vijesti 08. jun 202114:14 0 komentara
N1

Milan Antonijević, pravnik, izjavio je u emisiji N1 Studio Live, upitan o presudi Ratku Mladiću, da misli da je "svaka opcija otvorena". Antonijević je kazao da će presuda Mladiću biti "presuda jednom čovjeku, a ne čitavom narodu".

“Kada pratite sam tok suđenja, imate ogroman broj dokaza koji su tamo bili izvedeni, teško je dati predviđanja. Kakva god da bude, to je presuda pojedincu, to nije presuda okrenuta bilo kome, ni narodu iz koga dolazi”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, „kada gledate koliko je godina proteklo od samog zločina, podizanja optužnice, prvostepenog postupka i drugostepene presude koju očekujemo, ono što svakom ko se bavi ljudskim pravima ostaje upečatljivo su ta svjedočenja“.

“Skoro 600 žrtava je svedočilo pred tribunalom”, kaže on.

Upitan o predviđanjima, kaže da misli da je svaka opcija otvorena.

Antonijević: Ogroman broj dokaza

“Kada pratite sam tok suđenja, imate ogroman broj dokaza koji su tamo bili izvedeni, teško je dati predviđanja. Kakva god da bude, to je presuda pojedincu, to nije presuda okrenuta bilo kome, ni narodu iz koga dolazi”, izjavio je.

Antonijević podvlači da je to “presuda jednom čoveku, a ne čitavom narodu”.

VEZANE VIJESTI

“Nažalost se ne posmatra tako, kada pogledate izjave naših i političara u regionu, više se govori o nekoj kolektivnoj krivici, a kada posmatrate pred tribunalom, više se govori o pojedinačnoj odgovornosti. To je poruka koja mora da ostane na kraju iza svega ovoga, da je svako nosio svoj deo odgovornosti, kakva god danas da bude presuda, to je jedna lična odgovornost“, zaključio je.

Danas na N1 možete pratiti Specijalni program povodom izricanja ove historijske presude, a uz to donosimo svjedočenja, analize i reakcije sa brojnim gostima u programu N1. Konačnu presudu, utorak od 12 sati, samo na N1 pratite i UŽIVO putem OVOG LINKA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!