Apel banjalučkog Vodovoda: Savjesno trošenje vode za piće ili nestašice

Vijesti 28. jun 202213:03 0 komentara
N1

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene proteklih dana došlo je do enormnog povećanja potrošnje vode, kažu u banjalučkom Vodovodu.

Najveću potrošnju, tvrde, bilježe u prigradskim naseljima i većinom individualnim objektima koji vodu koriste na zalijevanje bašta, voćnjaka, punjenje bazena i slično.

“Iz navedenih razloga došlo je do pada pritiska u mreži u sjevernom dijelu grada Banja Luka, a ako se potrošnja nastavi mogući su i prekidi u vodosnabdijevanju. Naselja u kojima se trenutno javljaju poremećaji u vodosnabdijevanju su: Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn”, saopšteno je iz Vodovoda.

Zbog navedenog iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na potrošače da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično.

“Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja”, zaključuju u Vodovodu uz molbu građanima da ne koriste vodu sa hidranata u njihovoj nadležnosti, jer to može dovesti do još većeg obaranja pritiska u mreži, a onda i do mogućeg ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!