Apel građanima načelnika Policijske uprave Foča povodom ubistva dječaka

Vijesti 18. nov 202114:53 0 komentara
Srna

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović uputio je, povodom nedavnog ubistva dječaka u mjesnoj zajednici Zavait, apel građanima da svako nezakonito posjedovanje ili upotrebu oružja prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj 122, uz mogućnost anonimne prijave.

Kostović je rekao da građani koji podnose prijavu nikada ne mogu doći na tapet zakona ili lica koje prijavljuju.

“Anonimnost je 100 odsto zagarantovana. Odgovorno tvrdim i garantujem punu zaštitu identiteta osobe koja prijavljuje”, istakao je Kostović.

On je dodao da se nikada nije desilo da Policijska uprava Foča nije postupila do dobijenoj prijavi.

Kostović je naveo da je u Republici Srpskoj 15. novembra počela akcija “Budi oprezan – oružje nije igračka”, koja će trajati do kraja godine.

“Kampanja ima za cilj upoznavanje javnosti o mogućim posljedicama koje proizilaze iz nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao i o sankcijama predviđenim krivičnim zakonom, zakonom o javnom redu miru i zakonom o oružju i municiji”, napomenuo je Kostović.

On je rekao da će policijski službenici preduzimati niz proaktivnih, ali i represivnih aktivnosti s ciljem otkrivanja nezakonitog posjedovanja i nezakonite upotrebe vatrenog oružja, minsko-eksplozivnih i pirotehničkih sredstava.

Policijska uprava Foča predstavila je danas rezultate rada iz oktobra, u kojem je zabilježeno 20 krivičnih djela, devet manje u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Sva krivična djela su rasvijetljena.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović izdvojio je krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa droge.

“Na područje opštine Foča, a na osnovu naredbe fočanskog Osnovnog suda, izvršen je pretres stana koje koristi lice čiji su inicijali M.B. i tom prilikom je pronađeno 3,45 kilograma biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu”, naveo je Tomović.

Prema njegovim riječima, nakon procesuiranja i kriminalističke obrade navedenog lica, nadležnom tužilaštvu je podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

U oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, smanjen je i broj saobraćajnih nezgoda, pogotovo sa teško povrijeđenim licima, dok nije bilo smrtno stradalih.

Načelnik Odjeljenja policije Voislav Krunić istakao je da je u porastu broj kontrolisanih učesnika u saobraćaju, broj izdatih prekršajnih naloga, kao i podnesenih zahtjeva sudovima za zamjenu novčane kazne za zatvor.

“U oktobru smo imali 67 slučajeva da smo sudovima uputili zahtjeve da se novčane zamijene u kazne zatvorom jer, očigledno, okrivljeni koji čine prekršaje ne plaćaju novčane kazne, a zakonska obaveza policije je da nakon tri godine podnese takav zahtjev Sudu. Apelujem na sve učesnike u saobraćaju koji imaju dugove u novčanom registru da ih izmire”, rekao je Krunić.

Iz Policijske uprave Foča podsjetili su da se još traga za nestalim Alijom Baručijom iz Kozje Luke, te još jednom pozvala građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestalom, o tome obavijeste policiju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!