Tragedija u Mostaru: Već sedam mrtvih ovaj mjesec

Crna Hronika 25. sep 202216:40 2 komentara
Nesreća u Mostaru (N1)

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, u subotu uvečer, poginule su četiri osobe, a među njim tri člana porodice Krstić. U MUP-u HNK kažu kako je najčešći uzrok svih nesreća neprilagođena brzina uslovima na cesti.

U sinoćnjem udesu učestvovali su L.Š. (2000) sa vozilom „BMW“, B.K. (1987) sa vozilom „Renault Scenic“, M.P. (1976) sa vozilom „BMW X5“ i M.D. (1991) sa vozilom „Mercedes“. U automobilu marke Renault poginuli su otac, majka i sin.

Drugo dijete, djevojčica, bori se za život u SKB Mostar. Također , smrtno je stradao vozač iz vozila „BMW X5“ M.P. , dok su teške tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila „BMW“ L.M.(1987), R.V.(1977) i K.J.(1998).

Nakon završenog uviđaja, tijela nastradalih su prebačena u mrtvačnicu Bijeli Brijeg, a saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen do dva sati ujutru. O svemu je upoznat tužilac, a trenutno se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do ove teške saobraćajne nesreće.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK, kazao je kako je u saobraćajnim nesrećama od početka septembra, uključujući i ovu sinoć, smrtno stradalo sedam osoba.

“Početkom mjeseca imali smo troje smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama. Najstarija osoba je imala 23 godine. Apelujemo da se brzina vožnji prilagodi uslovima na cesti, sad su ove kiše”, poručio je Marić.

Nesreća u Mostaru (N1)
Nesreća u Mostaru (N1)
Nesreća u Mostaru (N1)
Nesreća u Mostaru (N1)
Nesreća u Mostaru (N1)
Nesreća u Mostaru (N1)

Inače, mostarski gradonačelnik Mario Kordić kazao je danas kako je ova strašna saobraćajna nesreća “šokirala sve i ostavila u nevjerici”.

“Izražavam sućut obitelji i najbližima tragično preminulih. U ovoj teškoj situaciji napravit ćemo sve kako bi pomogli obitelji”, objavio je na Facebooku gradonačelnik Kordić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare