Arijana Memić: Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde

Vijesti 24. nov 202209:48 1 komentar
F.Z./N1

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, obratila se nakon izricanja presude Zijadu Mutapu i drugima, a koje je sudsko vijeće Suda Bosne i Hercegovine kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodilo.

“Oni nisu časni, nisu pravedni. A mi ćemo svi, vi, oni, ja doći pred jednog najpravednijeg sudiju. Kada pred njega dođu, teško se njima za ovoliku nepravdu. Sedam godina crkavamo da dođemo do pravde. Dokazi su tu, nisu mediji prenosili  svoje želje već dokaze. Ovi ljudi su ovdje jer postoje dokazi. Protiv njih. Dok je nepravednih sudija, korumpiranih i nesposobnih, ovako će nam svima biti. Svaki put kada su nam poturili nogu, mi smo bili jači. Poručujemo odavde, tek sada će da vide ko smo i šta smo i koliko imamo snage. Hvala dragom Bogu imamo i mi ćemo istrajati. Molim vas sve da pratite ovaj slučaj do kraja, da pratite našu borbu samo objektivno, kako jeste da prenosite. Javnost molim da ostane uz nas. ovo će biti duga i teška borba, ali nema odustajanja jer kada bismo odustali mi bismo izdali Dženana, a znamo da on vjeruje u nas i nećemo ga izdati”, rekla je Arijana.

Ranije se obratio i otac Muriz Memić koji je citirao Đorđa Balaševića i poručio da porodica neće odustati.

“Neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jedinac, mater svima ko god i šta god pokuša. Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Ovo je u jednu ruku namjerno urađeno Tužilaštvu BiH. Tužioci su život svoj dali da ovo dokažu Hvala Gordani Tadić i Milanku Kajganiću”, izjavio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare