Memić za N1: Mi mnogo toga znamo već jako dugo, ali ne smijemo da govorimo više

Vijesti 02. feb 202109:32 > 09:59 1 komentar
N1

"Jučer se dešavalo ono što se trebalo desiti najkasnije onda kada je ad hoc tijelo utvrdilo da u MUP-u nije sve čisto i da su se radile nezakonite radnje. Jučer je bio tek početak, pretresi i privođenje dva lica koja su zadržana u prostorijama SIPA-e i mislim da su do sada predati Tužilaštvu na dalje postupanje", kazala je za N1 jutros Arijana Memić, sestra stradalog mladića Dženana Memića.

Kako se osjećate sad?

“Teško je sročiti u riječi. Mislim da je za ljude koji nisu prošli ovako nešto, ne mogu shvatiti kakav je osjećaj. s jedne strane olakšanje jer je krenulo, s druge ogorčenost jer smo pretrpjeli sve to što smo pretrpjeli. Onaj osjećaj koji nas prati svih ovih godina, tuga zbog našeg Dženana i jer se sve desilo ovako”, kazala je Memić.

Na pitanja šta očekuje dalje, kazala je:

“Očekujemo da se završi istraga do kraja i jasno procesuira. Onda kada svi budu dostojno kažnjeni, to je ono prije svega što se treba desiti, kada stručni ljudi mognu reći šta će se u strukturama mijenjati. Da dočekamo da konačno profunkcioniše pravosudni sistem”.

Pet godina od smrti brata Dženana? Konačan ishod ove godine?

“Bilo bi divno da smo taj ishod imali onog trenutka kada se ovo desilo. Mislim da to neće biti tako lako i jednostavno jer je ovaj slučaj mnogo veći i obimniji. Mislim da će ove godine biti još mnogo ovakvih koraka. Mi zaista ne mislimo odustati od borbe i dok ne dođemo do konačne istine i pravde za našeg Dženana”, poručila je Memić za N1 i dodala:

“Naše je da se borimo i ne damo da se zataška ovaj slučaj. Uz pomoć građana pet godina ga držimo u fokusu”.

Kaže da su znali za jučerašnju akciju, ali…

“Mi mnogo toga znamo već jako dugo, ali oprostit ćete nam i vi i građani što ne smijemo da govorimo više. Ako mi ne kažemo ime ubice, to nije jer nismo osvetnici, nego porodica koja zahtjeva od nadležnih organa da rade svoj posao na legalan način”.

“Politika je neizbježna, posebno kada se borite protiv hobotnice i sistema, jer vam daje instrumente koje niste imali. Imali smo podršku svih lokalnih stranaka, politička podrška je još uvijek prisutna”.

Šta dalje?

“Borit ćemo se i dalje i nadam se da Tužilaštvo neće stati sa jučerašnjim hapšenjima i da će se nastaviti. Mi se uzdamo u njih, vjerujemo im. Gospođa Tadić je više puta rekla da može istrajati u svemu ovome. Imaju naše povjerenje, naša borba traje. Danas u 11 sati ćemo ispred Tužilaštva KS predati zahtjev za prijem i ostavku glavne kantonalne tužiteljice Sabrine Sarajlije”, zaključila je Memić u razgovoru za N1.

Pogledajte video.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare