Arnaut: Eksplicitno ne SDA-u, za HDZ BiH ne mogu garantovati, cilj je vlast

Vijesti 27. sep 202221:35 4 komentara

Damir Arnaut iz Naše stranke i Predsjedavajući Istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine za N1 je komentarisao stavljanje Diane Kajmaković na američku crnu listu kao i predviđanja nakon Općih izbora koji će biti održani ove nedjelje.

Prvo je Arnaut govorio o Kajmaković i objasnio da je već u maju u saradnji s američkim institucijama dobio informacije o njenoj povezanosti sa krim miljeom.

“Mi smo još u maju imali indikacije da se pored tih političkih veza dovodi u pitanje njena povezanost sa kriminalnim miljeom”, kazao je Arnaut.

SAD uvele sankcije Diani Kajmaković

Također, Arnaut postavlja pitanje šta radi Ured disciplinskog tužioca pri Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine.

Ono što se nije desilo a trebalo se desiti trebali su postupiti po svim saznanjima istražne komisije. Znate šta nisu uradili? Mi smo dobili 80 predstavki građana u kojima ljudi detaljno opisuju navoden nepravilnosti koje Komisija ne može utvrđivati jer nemamo kapacitet niti nadležnosti i onda mi to proslijedimo UDT-u. Nikad nijedan predmet po tim pitanjima, prema mojim saznajima, nije otvoren”, objasnio je Arnaut.

O konkursu za glavnog tužioca Tužilaštva BiH na koji se prijavila i Kajmaković, Arnaut kaže da on treba biti poništen.

Očekivanja od izbora

O uspjehu Naše stranke u Parlamentu BiH, Arnaut kaže:

“Minimalno dva eventualno tri mandata”.

Također, Arnaut navodi da je moguće formirati vlasti bez SDA i HDZ BiH.

“U državnom parlamentu mislim da je moguće”, rekao je Arnaut i objasnio da su u Našoj stranci eksplicitno protiv SDA, dok za HDZ BiH to nije slučaj.

“Ne može SDA biti nezaobilazan”, a na pitanje može li se kazati da će biti protiv koaliranja sa HDZ BiH Arnaut je rekao:

“Ne mogu garantovati to. Moj cilj je da dođemo na vlast”, objasnio je kako, ne bi ponovo imali Josipa Grubešu kao ministra pravde BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare