Arnaut: Glavne sile neće dopustiti narušavanje stabilnosti u BiH

Vijesti 23. jul 202112:59 > 14:02 0 komentara
N1

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH, izjavio je da mu je žao što Zakon o zabrani negiranja genocida nije donesen odavno, pogotovo jer ga je najavljivao Inzko i državnom Parlamentu. Prema njegovom mišljenju - ovo je još jedan dokaz da nije vrijeme za odlazak OHR-a iz BiH.

“Konstatna su negiranja genocida što je nagnalo Inzka da nametne ovaj zakon. Negiranje od strane najviših zvaničnika pokazuje da je stabilnost narušena u BiH, kontretno mislim na političare iz RS”, rekao je Arnaut.

“Svi možemo potvrditi da zadnjih godina sve više čujemo takve (od Dodika, op.a) koji je prije potvrdio da je počinjen genocid, a sada svaki dan negira da se desio. On je svojim djelovanjem najviše doprinio donošenju ovog zakona. Takve izjave pokazuju da nije ni blizu vrijeme za odlazak OHR. Ja sam siguran da glavne sile na čelu sa SAD neće dopustiti narušavanje stabilnosti u BiH i da će preduzeti sve neophodne korake da tu stabilnost zaštiti”, poručio je Arnaut.

Kazao je kako se nada da je ova Odluka kooridinisana između glavnih sila,  konkretno Washingtona, Brisela i Berlina, zaključio je Arnaut.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!