Asim Sarajlić se izjasnio: “Časni sude, nisam kriv”

Vijesti 26. maj 202214:07 > 14:14 2 komentara
N1

Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH, izjavio je na ročištu u Općinskom sudu u Sarajevu da se ne osjeća krivim za ono što ga tereti optužnica - davanje dara i drugih oblika koristi.

Pored Sarajlića, optužnica Tužilaštva KS tereti i Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića, da su od 20. do 25. februara 2020. godine ugovarali kupovinu glasova za unutarstranačke izbore za predsjednik Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, a glavni dokaz i pokretač istrage je audiosnimak kupovine koji je na svom Facebooku objavio Semir Efendić koji je bio jedan od kandidata za izbor.

I ostali u ovom predmetu su se danas izjasnili da se ne nalaze krivim.

Podsjetimo, nakon što je ova afera zaokupila bh. javnost, Asim Sarajlić, dotadašnji potpredsjednik SDA podnio je ostavku na sve stranačke funckije. Nakon što su mu u aprilu ove godine uvedene sankcije SAD-a, Sarajlić je podnio ostavku i na funkcije u parlamentarnim komisijama, dok se zadržao na poziciji delegata u Domu naroda državnog parlamenta.

Prije današnjeg, ročište Sarajliću i ostalima zakazivano je već dva puta, no zbog dojavi bombi u Općinskom sudu u Sarajevu, ona su otkazana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare