Asocijacija mladih SDA: Kada će javni gradski saobraćaj biti normaliziran?

Vijesti 16. maj 202210:19 1 komentar
Asocijacija mladih SDA

Asocijacija mladih SDA Sarajevo izrazila je nezadovoljstvo povodom dinamike radova i probijanja rokova na rekonstrukciji tramvajske pruge na relaciji Ilidža-Remiza.

“Ova dinamika radova, te već probijeni rokovi impliciraju da će cijela rekonstrukcija trajati mnogo duže nego što je planirano. To predstavlja značajan problem svim korisnicima gradskog saobraćaja, a najviše studentima i mladim ljudima kojima je javni prijevoz od esencijalnog značaja. Mladi nisu jedina kategorija kojima je zbog ovog neodgovornog odnosa pojedinaca iz vlasti svakodnevni život otežan, pogođeni su penzioneri, porodilje, građani sa zdravstvenim poteškoćama, ali i svi ostali kojima je svakodnevni gradski prijevoz neophodan”, navode iz Asocijacija mladih SDA Sarajevo.

Podsjećaju da je ovogodišnja turistička sezona već počela, te da će ispaštati i sami turisti, ali i cjelokupan turizam u KS.

“Sarajevu je zasigurno potreban bolji i moderniji javni gradski saobraćaj, ali se ovakvim kapitalnim projektima treba pristupati ozbiljno i odgovorno. Način na koji se trenutna vlast odnosi prema ovako značajnom projektu je u najmanju ruku neozbiljan“, ističu.

Na kraju su pozvali ministra Štetu da građanima obrazloži razloge probijanja obećanih rokova rekonstrukcije, te da javnost konačno dobije odgovor kada će javni gradski saobraćaj biti normaliziran.

Podsjećamo, nadležni su najavili da će rekonstrukcija pruge od Ilidže do Čengić Vile biti okončana do augusta 2022. godine, te da bi rekonstrukcija od Čengić Vile do Željezničke stanice trebala biti okončana sljedeće godine. Na ljeto bi trebala početi gradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice. Kako je poznato, i nekoliko trolejbusa iz Bjelorusije su stigli u Sarajevo. Ministar Šteta je obećao da će na ulicama biti u aprilu. Danas je 16. maj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare