Autobusi u Banjaluci bi mogli potpuno stati, nove cijene najavljuju i taksisti

Vijesti 14. mar 202219:53 > 19:56 0 komentara
N1

Još nema konačnog rješenja za probleme banjalučkih prevoznika. Nakon petominutne obustave rada u petak, gradonačelnik danas predlaže isplatu subvencija kao rješenje. Ipak, uz uslov prema skupštinskoj većini. Ne pronađe li se rješenje, zbog cijena goriva, autobusi u Banjaluci bi u aprilu mogli potpuno stati. Nove cjenovnike najavljuju i taksisti.

Sunce i temperature kakvih neko vrijeme u Banjaluci nije bilo, na ulice je izmamilo mnoge, pa su i oni koji bi se inače vozili danas odlučili da “proteknu noge”. Njihova odluka parkirala je taksi vozila, pa je danas posla manje nego inače, iako je i inače, posla je sve manje.

“Čim to poskupljuje toliko gorivo znači opada i posao, ali još uvijek je skromno. Pola u gorivo, pola tebi i to je to”, govori nam taksista Aco Stanković.

Skok cijena goriva mogao bi promijeniti računicu taksista u Banjaluci i poskupiti uslugu, bar za 20 pfeninga po startu koji sada košta marku i po. Konačna odluka još nije donesena, a odlaže se u čekanju da se tržište ustabili.

“Ide kako ide, može kako može, dokle može, kad ne bude moglo, vijećemo šta ćemo”, dodaje Stanković.

A dokle će, pitaju se svi u Bosni i Hercegovini. Ovih dana naročito za cijene goriva. U Banjaluci rastu gotovo svakodnevno, pa je litra dizela danas i do 3.33 KM. Tu bi mogla stati, kažu domaći distributeri, pa narednih dana ne predviđaju rast. Kolika god da bude, mehanizacija za čišćenje grada će raditi. Gradonačelnik je poranio na početak, kako tvrdi, nikad veće akcije proljećnog čišćenja.

Manje raspložen Stanivuković je bio u petak kada su prevoznici su na pet minuta obustavili rad tražeći novi cjenovnik. Prijetili su i potpunim gašenjem autobusa u aprilu. Gradonačelnik danas rješenje vidi u subvencijama, o kojima će se, između ostalog, raspravljati na vanrednoj sjednici gradske skupštine u utorak.

Detaljnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!