Bakalar: Nije do CIK-a da izvršava presude Ustavnog suda, nego da provodi zakon

Vijesti 08. feb 202221:50 > 21:57 0 komentara
N1 BiH
Željko Bakalar/N1 BiH

Nije do Centralne izborne komisije da izvršava presude Ustavnog suda BiH, nego da provodi zakon, napisao je večeras predsjednik Centralne izborne komisije Željko Bakalar na zvaničnom Twitteru.

“Nije do SIP BiH da izvršava presude USBiH, nego da provodi zakon. To nije sporno”, naveo je Bakalar i dodao da su izbori 2022. provodivi kao što su provedeni i oni 2018. godine.

“Unatoč tome, Opći Izbori 2022. su provodivi kao sto su provedeni i oni 2018. godine. Zakonski je moguća i implementacija izbornih rezultata nakon Općih izbora 2022. godine”.

Podsjetimo, prema posljednjem Izvještaju o izvršenju odluka, koji je Ustavni sud BiH usvojio prošlog mjeseca, Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku Ustavnog suda od 1. decembra 2016. godine, a koja se odnosi na apelaciju Bože Ljubića.

Ne ulazeći u komentare odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, date u javnom prostoru, Ustavni sud BiH na upit N1 televizije dostavio je informaciju o implementaciji djelimično usvojenog zahtjeva Bože Ljubića, koji je u vrijeme podnošenja zahtjeva obnašao funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Više na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!