Bakalar za N1: Bez obzira na osporavanja, mi smo radili u skladu sa zakonom

Vijesti 25. apr 202212:47 > 13:48 0 komentara
N1

Željko Bakalar, član Centralne izborne za N1 je prokomentarisao odluku Suda BiH da je izbor članova CIK BiH urađen u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Moje osobno mišljenje je da je čitav postupak osporavanja pojedinih članova SIP-a bio iz političkih razloga, ali Odluka Suda BiH daje za pravo onome što smo mi svo vrijeme i tvrdili i smatram da je naš izbor definitivno zakonit, doduše moj osobno izbor nije bio nikada ni osporavan pred Sudom, nego izbor četvero kolega, s obzirom da protiv mog izbora nije nikada uložena žalba ni tužba”, rekao je Bakalar.

Također on navodi da se odlukom Suda BiH stavila tačka na sve ono što je u zadnje dvije godine izgovoreno u javnom prostoru na tu temu.

“Smjena članova SIP-a su političke želje i prijedlozi, to je nešto što se kaže u javnom prostoru legitimno, međutim konkretan izbor i imenovanje članova SIP-a koji se desio u 2020. je evo danas Odlukom Suda BiH proglašen kao zakonit. Mi smo radili sukladno Ustavu i Zakonu bez obzira na to neko breme koje je uglavnom bilo nad našim radom kroz političke izjave i osporavanje zakonitosti imenovanja SIP-a i do same Odluke Suda mi smo bili u mandatu, apsolutno nije bilo ništa sporno i nastavit ćemo tako raditi”, rekao je na kraju za N1 Bakalar.

Vezane vijesti

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!