Bakljada i trubači na Trgu Krajine: PDP slavi pobjedu Jelene Trivić

Vijesti 03. okt 202201:05 1 komentar
Screenshot/Twitter

Veselo je večeras na Trgu Krajine u Banjaluci gdje PDP slavi pobjedu Jelene Trivić za predjsjednicu Republike Srpske.

Kako je zabilježio novinar N1, trubači prate članove PDP-a te je također prikazano kako Branislav Borenović, predsjednik ove stranke, bakljadom proslavlja pobjedu. Na Trgu Krajine je i veliki broj građana RS koji oduševljeno čestitaju Trivić i fotografišu se s njom. Tu su i velike kolone vozila građana koji su ih došli podržati.

Nešto ranije, Trivić je prije ove proslave u svom pobjedničkom govoru poručila, između ostalog, da će se boriti za narod RS, ali da će biti pružena ruka i svim drugim narodima u Bosni i Hercegovini, ali uz uslov da se uvažavaju kompromisi.

Navela je i to da će RS od sada pratiti nacionalnu politiku Srbije i da neće izdati kao što je to uradio Milorad Dodik.

Iako uveliko slave pobjedu, iz suprotnog, izbornog štaba SNSD-a uporno tvrde da je ipak Milorad Dodik pobjednik te da to ne može bitI Trivić.

Važno je istaći i to da na ovoj proslavi još nema nikoga iz opozicionog SDS-a iako je Mirko Šarović rekao da će im se pridružiti, a kada je riječ o PDP-u, prisutan je samo vrh stranke – predsjednik Branislav Borenović, Jelena Trivić, koja je proglasila pobjedu te glasnogovornica Anja Petrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare