Baneri s čestitkom za Bajram uklonjeni iz Srebrenice po nalogu načelnika (FOTO)

Vijesti 19. jul 202115:59 > 16:06 3 komentara
Za Srebrenicu

Nakon što su jutros postavljene čestitke povodom Kurban-bajrama na ulicama Srebrenice, one su nakon nekoliko sati skinute. Uradila je to Teritorijalna vatrogasna jedinica po naredbi načelnika Mladena Grujičića, rekao je za N1 Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Srebrenice.

Duraković je rekao kako se dogodio nesporazum te da načelnik Grujičić ne razumije koliko Bajram, kao jedan od najvećih praznika znači Bošnjacima.

“Svake godine tradicionalno Opština Srebrenica je imala banere kojima svakoj vjeskoj zajednici čestita blagdane – od Božića, Uskrsa, do Bajrama. Jutros je Vatrogasna jedinica otišla da preuzme banere, ali su oni bili dotrajali. Islamska zajednica je odštampala nove koji imaju tradicionalnu poruku Bajram Šerif Mubarek Olsun. To je načelniku zaparalo oči jer ima simbol IZBiH. Postavljeni su na mjesto starih. Načelnik je iziritiran pozvao Vatorgasnu jedinicu da ih skine. Pozvao sam ga da razgovaramo, ali je rekao da neće prihvatiti niti jedan baner koji nema znak opštine, bilo da je od IZBiH ili Pravoslavne crkve”, rekao je Duraković za N1.

Izvor: Za Srebrenicu

Istakao je kako se ne slaže s tom konstatacijom jer da je tako “potrudio bi se da ukloni nelegalno izgrađane krstove”.

“Njegovo opravdanje je da su ovo nelegalno postavljeni baneri. Mislim da je to jako nezrela odluka koju bi trebao da ispravi kao načelnik svih građana. Ovim diže bespotrebne tenzije”, poručio je Duraković.

Baner je na kraju postavljen na ugostiteljski objekat.

Načelnik Grujičić nije odgovarao na naše pozive.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare