Banjalučane probudili građevinski strojevi: “Ovdje se neće moći živjeti!”

Vijesti 05. jul 202219:14 0 komentara
N1

Građani, u osvit zore, pred građevnim strojevima na kućnom pragu. Slika je to koja je uz “dobro jutro” dočekala Banjalučane u središtu grada. Otpočela je izgradnja pristupne ceste ka bivšem, porušenom kinu Kozara, mjestu na kojem ulagači žele napraviti Cinema tower. Malobrojni stanovnici usprotivili su se krupnom kapitalu, koji, kažu, nema opoziciju.

Nisu pijetlovi, ali jesu bageri u pet ujutro probudili Banjalučane. Baš tada, u zoru, u centru grada je otpočelo postavljanje zaštitne ograde, a pristigle su i mašine. S njima i ljuti, zabrinuti mještani.

“Zaštićena istorijska zgrada. Pogledajte ove lipe, ovo drvo će sjeći, jel to u redu, u kojoj državi živimo”, navela je jedna od zabrinutih građanki.

“Kako će neko ovdje prosjeći dvosmjernu ulicu, kako će prosjeći tamo. Borimo se, ali očito nismo jaki. Tražimo da ljudi iz Gradske uprave nešto urade. Neka mu nađu zamjensku parcelu ko god da je. Ovdje se neće moći živjeti, ovdje će se ubijati djeca, umirati, nema vazduha, nema gdje”, apeluje još jedna Banjalučanka.

Činilo se da mještani pričaju u vjetar. Naoružano obezbjeđenje, nadgledalo je i početak nasipanja privremenog pristupnog puta za budući Cinema Tower od 13 spratova, koji će nići na mjestu bivšeg Kina Kozara. Možete smijeniti stranku, ali ne i vlast, glasno su negodovali okupljeni optužujući i SNSD, ali i aktuelnog gradonačelnika da pogoduju tajkunima. Podršku su im dali i neki intelektualci, ali i malobrojni političari.

Više u priči Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!