Banjalučani neće plaćati skuplji javni prevoz

Vijesti 17. maj 202216:29 > 16:30 0 komentara
N1

Građani Banjaluke neće plaćati skuplje autobuske karte. To je odlučeno na današnjoj Vanrednoj sjednici Skupštine grada o problemima prevoznika i novom cjenovniku.

Novi cjenovnik je usvojen, ali će razliku u odnosu na dosadašnji prevoznicima plaćati grad. To je odluka kojoj se protivio gradonačelnik Draško Stanivuković, a koju je zagovarala skupštinska većina koja je usvojila i pet amandmana na predloženi cjenovnik.

“Novi cjenovnik dobio je podršku, klub SNSD-a je djelovao amandmanski, te je na kraju donijeta odluka da tu razliku podnese grad. Takođe, trenutni ugovor sa prevoznicima je jako loš, te ćemo u narednom periodu raditi na izradi novog. Građani Banjaluke neće plaćati veće cijene karata”, rekao je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada.

Vezane vijesti

Da grad neće imati novca za isplatu ovih sredstava rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdeći da će odluka značiti odustajanje od nekih, ranije najavljenih, krupnih projekata.

“Nije realno da se sprovodi ova odluka, i ovime se ništa ne rješava. Prevoznici će ponovo morati da stanu”, istakao je Stanivuković tvrdeći kako će za sprovođenje odluke biti potrebno oko 250 hiljada maraka, što prema njegovim riječima nije dovoljno ni prevoznicima zbog čega će opet stati.

Podsjetimo prevoznici su u Banjaluci protestovali u nekoliko navrata u martu i aprilu tražeći usvajanje novog cjenovnika, subvencije od grada ili poskupljenje cijena krate za do 25%. Prema prijedlogu gradonačelnika Draška Stanivukovića koji skupštinska većina nije podržala, građani bi plaćali 15% skuplje cijene karata, s tom što bi grad za srednjoškolce, studente i pebzionere snosio razliku u poskupljenju pa te kategorije, prema Stanivukovićevim riječima, poskupljenje ne bi ni osjetile.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!