Banjalučko tužilaštvo Stanivukovićevu prijavu proslijedilo Tužilaštvu RS

Vijesti 27. sep 202112:44 0 komentara
N1

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka saopćilo je kako je prijavu Draška Stanivukovića protiv direktora preduzeća TGT i direktora UKC RS, proslijedilo Tužilaštvu Republike Srpske.

Čađo Stanislav, direktor „TGT“ Tehnogas iz Laktaša i Đajić Vlado, direktora JZU RS„Univerzitetski klinički centar“ Banja Luka,  prijavljeni su zbog krivičnih djela Proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje, Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, Nesavjestan rad u službi, Falsifikovanje isprave, Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Kako je shodno odredbama člana 3. stav 1. tačka 36. i 40. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala za krivična djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i Nesavjestan rad u službi, u slučaju kada je učinilac krivičnog djela službeno ili odgovorno lice izabrano ili imenovano od NSRS , Vlade RS i njenih ministarstava ili VSTV, propisana nadležnost Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva RS, kompletan spis je danas dostavljen na nadležnost navedenom Tužilaštvu, s obzirom da je prijavom za predmetna krivična djela obuhvaćen direktor JZU RS „Univerzitetski klinički centar“ Banja Luka, Đajić Vlado, koji je rješenjem Vlade RS od 03.05.2018. godine, imenovan za generalnog direktora UKC RS, te je neophodno provesti jedinstvenu istragu u odnosu na oba prijavljena lica čije radnje su, ukoliko se utvrdi osnovanost navoda, međusobno povezane”, naveli su iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Prijavu je podnio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković 24. septembra ove godine zbog spornih detalja u vezi nabavke kiseonika koju je UKC RS vršio preko TGT preduzeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!