Banjaluka odala počast žrtvama Holokausta

Vijesti 27. jan 202214:14 1 komentar
Banjaluka

Polaganjem vijenaca na jevrejsko spomen-obilježje na Novom groblju u Banjaluci obilježen je Dan sjećanja na žrtve Holokausta. Odata je počast svim stradalim Јevrejima u Drugom svjetskom ratu. Njegujmo sjećanje i ne zaboravimo prošlost, poruka je sa obilježavanja.

‘’Mi se danas sjećamo tih naših sugrađana kojih više nema i svih ostalih šest miliona žrtava Holokausta”, kaže predsjednik Društva srpsko-jevrejskog prijateljstva, Zoran Pejašinović.
Gradonačelnik Banjaluke je položio vijenac i naglasio: “Danas se sjećamo svih nevino stradalih žrtava tokom najvećeg zla – Holokausta, ali i šaljemo poruku da, ma koliko god zlo i sila bile velike, jedan narod je jači od toga. I srpski je narod, baš kao i jevrejski podnio veliku žrtvu tokom Drugog svjetskog rata, a samo u logoru Jasenovac stradalo je preko pola miliona Srba, zbog čega smo zajedno sa Jevrejima upisani kao najveći stradalnici tog mračnog perioda ljudske istorije. Danas stojimo ponosno pred svima, gradimo mostove zajedništva i tolerancije, za budućnost kakvu svi zaslužujemo.”
Međunarodni dan sjećanja na stradale  u Holokaustu obilježen je širom BiH, polaganjem cvijeća i vijenaca na spomenike stradalim Jevrejima toko Drugog svjetskog rata.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare