Bećirović nakon položene zakletve: Ne smijemo zbog popularnosti sijati mržnju

Vijesti 16. nov 202213:44 2 komentara
F.Z./N1

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine održana je svečana ceremonija povodom inauguracije novih članova ove institucije. Novoizabrni član Predsjedništva BiH Denis Bećirević obratio se medijima i zvanicama nakon položene zakletve.

Bećirović je kazao kako ga je više od 300.000 građana BiH izabralo za člana Predsjedništva BiH.

“To je izuzetna čast. Položili smo zakletvu da ćemo štiti prava svih građana. Branimo slobodu i dostojanstvo svakog čovjeka i provedimo evropsku Konvenciju o ljudskim pravima. Učinimo sve što je u našoj moći da ljudi žive bolje. BiH je duboku ukorjenjena u srednjovjekovlje i u antifašističkoj borbi. Sva velika djela u dugoj istoriji u našoj zemlji smo radili zajedno, a sve velike tragedije su počinjale od onih koji ne žele da budemo zajedno”, kazao je novi član Predsjedništva BiH.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Istakao je kako svi nivoi vlasti trebaju da se fokusiraju na rješavanje egistencijalnih potreba građana.

“Nezaposlenost i neimaština su naši najveći neprijatelji i trebamo se sutporstaviti stvarnim problemima. Moja vizija BiH je evropska BiH i izgradnja zajedničkog identiteta. Jačajmo sigurnost BiH, jer iz iskustva znamo da za mir i ekonomski razvoj smo svi potrebni, a za konflik nismo potrebni svi. Političari u BiH ne smiju biti sebični i raditi za svoju korist. Radimo za interes obespravljenih ljudi. Ne smijemo zbog popularnosti sijati mržnju”, kazao je.

Dodao je još da je došao pružene ruke i kako treba raditi zajedno na ispunjenju ugovornih obaveza BiH sa EU i da treba uskladiti vanjsku politku BiH sa stajalištima EU. Isto tako, rekao je kako se nada kandidatskom statusu BiH.

“Pojačajmo saradnju sa prijateljskim državama i isto tako je regionalna saradnja sa susjedima bitna za mir, stabilnost, otvaranje trgovinskih odnosa, kulturne saradnje”, kazao je Bećirović.

Posebnu poruku je poslao ljudima u Srbiji, Crnoj Gori i ostalim susjedima da proglase 21. stoljeće, stoljećem mira i zajedničke saradnje.

“Važno je da nastavimo reformu odbrambenog sistema sa NATO partnerima”, kazao je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare