Bećirović razgovarao sa predsjednicima opozicionih političkih stranaka

Vijesti 17. nov 202219:18 1 komentar
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas sa predsjednicima opozicionih političkih stranaka koje su podržale njegovu kandidaturu na proteklim općim izborima

Tom prilikom Bećirović je zahvalio liderima svih 11 opozicionih stranaka na dosadašnjoj saradnji i podršci, uz uvjerenje da će i u narednom periodu nastaviti zagovarati ideju evropske Bosne i Hercegovine.

Sastanku u zgradi Predsjedništva BiH prisustvovali su predsjednici: Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (Narod i pravda), Edin Forto (Naša stranka), Nermin Ogrešević (NES), Damir Marjanović (ZNG), Sefer Halilović (BPS), Elzina Pirić (PDA), Semir Drljević (PMP) i Dževad Sohić (SPU). Lideri opozicionih stranaka su ocijenili veoma pozitivnim i ohrabrujućim govor dr. Bećirovića na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva BiH.

Na sastanku je razgovarano i o najvažnijim prioritetima u Bosni i Hercegovini u predstojećem periodu. Istaknuto je da su osnovna dva strateška cilja članstvo u EU i NATO, a to su i ciljevi koje su nadležni državni organi ranije usvojili.

Također, na sastanku je razgovarano i o potrebi da nova parlamentarna većina na državnom nivou ubrzano provodi preporuke Evropske komisije kako bi Bosna i Hercegovina u decembru dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Zaključeno je kako nove vlasti na svim nivoima trebaju vratiti pozitivnu energiju u društvu, te zajedničkim radom graditi Bosnu i Hercegovinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare