Begić, Čamdžić, Džananović, Jonjić i Lončarević gosti Dana uživo

Vijesti 18. nov 202212:56 0 komentara
N1

Danas u Danu uživo gledajte:

“Dan uživo” ovog petka donosimo priču o izboru delegata u Domove naroda na entitetskom i državnom nivou, govorimo o evrposkom putu BiH, a uživo smo i u Vukovaru, gdje se obilježava Dan sjećanja na pad ovog grada 1991. godine.

O formiranju vlasti nakon izbora, pregovorima Osmorke sa HDZ-om, izboru delegata u Dom naroda FBiH, pozivu Demokratskoj fronti da se pridruži građanskom bloku – razgovaramo sa potpredsjednikom naše stranke, zastupnikom u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta, Mirsadom Čamdžićem.

Nastavljaju se previranja u PDP-u. U njih se uključio i nekadašnji član ove stranke, kandidat za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda Ivan Begić. Kada i kako su počele njegove razmirice sa Jelenom Trivić, vjeruje li u njene navode da je brutalno pokradena na izborima, da li će njena neslaganja sa Draškom Stanivukovićem dovesti do raspada PDP-a – pitanja su za Begića, koji gost ovog izdanja „Dana uživo“.

U pripremi je Nacrt prijedloga Zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijale podrške licima sa invaliditetom u FBIH, kojim su predviđene izvjesne izmjene u pogledu ostvarivanja prava, u odnosu na ranija rješenja. Zašto su mnogi roditelji već u startu nezadovoljni ponuđenim rješenjima, te mogu li se nedostaci u Nacrtu otkloniti – pitamo Minelu Džananović, pravnicu Servis centra „Dajte nam šansu“ i Dobricu Jonjića, predstavnika ministarstva rada i socijalne politike u Vladi FBiH.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu, 22. po redu, startuje u nedjelju utakmicom zemlje domaćina, Katara protiv selekcije Ekvadora. O organizaciji ovogodišnjeg Mundijala, novostima u pravilima na terenu i van njega, šansama reprezentacija iz regiona da se domognu pobjedničkog postolja – razgovaramo sa novinarem Sport kluba Ivanom Lončarevićem.

Tu su i servisne vijesti, aktuelnosti iz svijeta, reporterske priče…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!