Benjamina Karić: Zajedničkim snagama vratiti zlatno doba Sarajeva

Vijesti 08. apr 202111:24 1 komentar
Facebook/Benjamina Karić

Benjamina Karić, nova gradonačelnica Sarajeva, na svom Facebook profilu pozvala je sve da zajedničkim snagama vrate "zlatno doba Sarajeva". Kako je istakla - čast joj je što je izabrana na funkciju, ali dodala je da je Sarajevo starije od svake funkcije i pojedinca.

“Biti izabrana za gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole i fakultete, u kojem sam gradila akademsku karijeru, u kojem sam stekla iskrene prijatelje, u kojem sam zasnovala porodicu i gdje planiram živjeti do kraja života”, napisala je u uvodu.

“Svojom upornošću, učenjem i predanim radom sam ostvarila sve svoje dosadašnje uspjehe. To je sve što treba za uspjeh i za rezultate i to je ono što nosim sa sobom i u Gradsku upravu Sarajeva”, poručila je.

VEZANA VIJEST

Zahvalna je za veliku podršku koju imam od svoje porodice, prijatelja, studenata, partijskih drugova, radnih kolega i svih ostalih koji su bili uz nju.

Sarajevo ne trpi oholost

“Sarajevo ne trpi oholost, niti sebičnost. Sarajevo je starije od svake funkcije, od svakog pojedinca i toga trebamo biti svjesni u svakom trenutku. Prica o Sarajevu je nadvremenska”, dodaje.

“Niko nije pametan kao svi, zato vas pozivam da zajedničkim snagama vratimo zlatno doba Sarajeva”, zaključila je.

Zahvalila se svima na čestitkama, ali posebno onoj koju je dobila od Bogića Bogićevića.

VEZANA VIJEST

Gradsko vijeće Grada Sarajeva izabralo je danas Benjaminu Karić za gradonačelnicu Grada Sarajeva. Ona je izabrana jednoglasno sa 26 glasova za.

Karić je bila prijedlog SDP-a, a za njen izbor saglasnost je dalo 15 vijećnika. Izjašnjava se kao Ostali, tako da nije bilo prepreka da se ona nađe na ovoj funkciji.

Biti izabrana za gradonačelnicu grada u kojem sam rođena, u kojem sam napravila prve korake, u kojem sam završila škole…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Thursday, April 8, 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare