Bez odluke o pritvoru za Novitovića, Sud u Banjaluci izrekao mjere zabrane

Vijesti 29. sep 202214:59 0 komentara
Milan Novitović (N1)

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uhapšenom vršiocu dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanu Novitoviću nije izrekao mjeru pritvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Umjesto toga, Novitoviću su izrečene mjere zabrane i to, zabrana obavljanja službene dužnosti v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i sastajanje, te kontaktiranje sa N. Ć, D. K, P. S, Ž. J, A. M, A. D, Ž. L, A. T, Lj. S, R. V, A. Š. i Ž. Đ, kojima osumnjičeni ne smije prići na udaljenosti manjoj od 30 metara, niti s njima smije komunicirati putem sredstava telekomunikacija.

“Osumnjičeni je upozoren da će protiv njega biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenh mjera zabrane”, saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Mjere zabrane, kako je navedeno, mogu trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude ako licu nije izrečena kazna zatvora, ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako je ona izrečena.

“Sudija za prethodni postupak će svaka dva mjeseca ispitati da li je još potrebna primjena mjera zabrane koje su određene”, naveli su iz suda.

Podsjetimo, Novitović je u ponedjeljak saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske u svojstvu osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja. Tereti se za nezakonito zapošljavanje Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo, koji je pod optužnicom zbog milionske zloupotrebe u korona nabavkama u aferi “Korona ugovori”.

Lisice na ruke stavljene Milanu Novitoviću: Po lupom za zloupotrebu položaja

I Novitović i Zeljković su kadrovi Ujedinjene Srpske, stranke na čijem je čelu Nenad Stevandić. Novitović je ujedno i kandidat te stranke za poslanika u državnom parlamentu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!