Bez saglasnosti Sindikata o povećanju cijene rada u MUP-u Republike Srpske

Vijesti 10. maj. 202215:15
Podijeli:
Izvor: N1

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nije postigla saglasnost sa predstavnicima Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske o Zaključku Vlade Republike Srpske, a u vezi sa povećanjem cijene rada sa 100 na 110 КM, koji bi se primjenjivao već na obračun majske plate, a što bi podrazumIjevalo povećanje primanja zaposlenima u MUP-u RS za približno deset odsto.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, odakle navode da će predložiti Ekonomsko-socijalnom savjetu Republike Srpske da predloži Vladi ovog entiteta da donese odluku o uvećanju cijene rada za zaposlene u MUP-u.

Ova vijest dolazi nakon što je saopšten stav Sindikata uprave Republike Srpske po kojem se ne prihvata prijedlog Vlade Republike Srpske o povećanju plate za 10% zaposlenima u javnoj upravi.

Kako je saopšteno, Sindikat uprave odluku je donio jednoglasno, između ostalog i zbog toga što je Vlada Republike Srpske donijela jednostranu odluku, utvrđujući iznos povećanja plate bez socijalnog dijaloga.

“Imate situaciju da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine najavio povećanje plate od 10 % što je podržano od 17. ministarstva smještenog u Srpskoj 32”, rekao je predsjednik Sindikata uprave Božo Marić aludirajući na Savez sindikata Republike Srpske na čijem je čelu Ranka Mišić i čije organizacione jedinice danas potpisuju sporazume sa resornim ministrima.

Sindikat uprave RS jednoglasno je odbio prijedlog Vlade o povećanju plate

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar