Bez žrtava i povrijeđenih u požaru u Bihaću

Vijesti 24. maj 202210:21 > 10:42 0 komentara
N1

Dijelovi fabrike za proizvodnju stiropora iz izolacionih materijala Austotherm dalje gore. Bihaćka policija dojavu o požaru primila je jutros u 7:15 sati, a odmah po izlasku dežurnih policajaca na teren, obaviještena je i vatrogasna brigada.

Ovo je za N1 potvrdio portparol MUP-a Unsko-sanskog kandona Adnan Beganović. Prema njegovim riječima za sada, velika materijalna šteta je jedina posljedica požara.

Nema povrijeđenih, niti stradalih u vatrenoj stihiji koja je zahvatila fabriku otvorenu 2008. godine od strane austrijskog investitora.

Prema Beganovićevim tvrdnjama saobraćaj na dijelu puta uz fabriku u naselju Turija je zatvoren, a o požaru je obaviješteno i kandonalno tužilaštvo koje je izdalo nalog o vršenju uviđaja odmah po gašenju požara.

Ogroman požar zahvatio fabriku u Bihaću, vatrogasci i policija na terenu

Vatrogasna jedinica Bihać na terenu je uz sve raspoložive snage, a građanima je izato važno upozorenje.

“Obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na porodičnim kućama i ostalim objektima stanovanja”, saopštili su bihaćki vatrogasci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!