BH-Gas: Radovi na sanaciji gasovoda počinju danas iza 10 sati

Vijesti 05. feb 202109:08 0 komentara
bh-gas

Radovi na sanaciji magistralnog gasovoda će započeti nakon 10 sati danas (5. februara) i ovo je informacija koju je BH-Gas dobio od Gas Prometa koji je zadužen za ovu sanaciju, saopćeno je iz BH-Gasa. Poručuju da svi potrošači prirodnog gasa koji nisu prešli na alternativno gorivo su uredno snabdjeveni potrebnim količinama prirodnog gasa.

“Potrošnja prirodnog gasa je usklađena sa zahtjevima koje smo dostavili potrošačima i to na način da su svi koji imaju alternativu, i koji to mogu, prešli su na korištenje alternativnih goriva, a individualni potrošači su uskladili svoju potrošnju i trenutna potrošnja je i manja od očekivane. Snabdjevanje potrošača iz akumulacije će biti nastavljeno na predviđeni način sa ciljem da za vrijeme sanacije svi individualni potrošači/domaćinstva imaju prirodni gas. Sada sve zavisi za koje vrijeme će se radovi okončati i BH-Gas će u slučaju bilo kakvih odstupanja u dogovorenom odmah obavjestiti javnost”, kazali su iz ovog preduzeća.

Zahvalili su se svim potrošačima/korisnicima prirodnog gasa što su ispoštovali sve zahtjeve BH-Gasa, a posebno što su individualni/građani potrošači prilagodili svoju potrošnju novonastaloj situaciji i zahtjevima situacije koja traži racionalno korištenje prirodnog gasa kako ne bi došlo do potpune obustave isporuke prirodnog gasa prema individualnim potrošačima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!