Bh. političari stigli na nastavak pregovora sa međunarodnim predstavnicima

Vijesti 02. dec 202109:05 > 09:49 0 komentara
F.Z./ N1

Bh. političari stigli su na nastavak pregovora sa specijalnim izaslanikom za izbornu reformu Sjedinjenih Američkih Država Matthewom Palmerom i direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinom Eichhorst u Sarajevu, četvrti dan zaredom. Fokus će biti blokada u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Među onima koji su pristigli su Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u FBiH, Marinko Čavara (HDZ), predsjednik FBiH, Milan Dunović (DF), potpredsjednik FBiH, Sanela Prašović-Gadžo (SBB), zastupnica u Parlamentu FBiH.

Kada je riječ o predstavnicima iz Stranke demokratske akcije (SDA), u zgradu Delegacije Evropske unije je stigla Alma Čolo, zastupnica u Parlamentu BiH. Na pregovore je stigao i Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske i zastupnik u Parlamentu BiH, Sredoje Nović, delegat u Parlamentu BiH iz SNSD-a te Borjana Krišto, zastupnica HDZ-a u Parlamentu BiH.

Podsjetimo, jučer su, između ostalih, na pregovorima bili i lideri SDA i HSZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

Izetbegović je u kratkoj izjavi novinarima kazao kako je dobro da su u razgovorima učestvovali svi predstavnici parlamentarnih stranaka. Prema njegovim riječima, dogovoreno je da se jutros krene ozbiljnije sa razmatranjem blokada u Federaciji BiH.

Naglasio je da etnički prefiks “mora otpasti” dodajući da je to “stav Venecijanske komisije, nas sviju“.

F.Z./ N1
F.Z./ N1
Marinko Čavara / F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./ N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je da je plan osigurati podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika da se ide u indirektni izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sa čim se slažu i predstavnici opozicionih stranaka.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović i jučer je izbjegao novinare, nije davao izjave dok predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nije prisustvovao ovoj rundi razgovora jer se nalazi u Moskvi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!