“BiH će nastaviti putem koji je trasirala, bez obzira na mišljenje Rusije”

Vijesti 21. mar 202112:04 > 12:04 4 komentara
Bakir Izetbegović (FENA)

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović tokom današnje online press konferencije pred održavanje sesije Kruga 99 je prokomentirao saopćenje Ambasade Rusije u BiH kazavši da je to neskrivena prijetnja našoj zemlji.

Podsjećamo, iz Ambasade Rusije uz BiH je 18. marta saopćeno da u slučaju praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine (BiH) i NATO-a, “će Rusija morati reagovati na taj neprijateljski korak”.

Nervoza je izazvana nakon izjave predsjednika SAD, dodao je.

– U vezi izjave ruskog ambasadora u Bosni i Herecegovini, nas je sve začudilo to direktno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. To je čak neskrivena prijetnja za Bosnu i Hercegovinu. Naređuje se Bosni i Hercegovini šta smije, šta ne smije da radi. Mislim da je izazvana nervoza nakon izjave predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, i da će se takve reakcije smiriti. I Bosna i Hercegovina će sasvim sigurno nastaviti putem koji je trasirala kroz strategije, kroz Zakon o odbrani, kroz odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine 2009. i 2019. godine bez obzira na mišljenje Rusije – rekao je danas Izetbegović, piše Faktor.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare