Hrvatska saborska zastupnica: Non-paper o BiH došao je u pravo vrijeme

Vijesti 15. apr 202115:47 > 15:51 2 komentara
zdravka bušić
N1

Hrvatska saborska zastupnica Zdravka Bušić (HDZ) izjavila je u četvrtak kako je „non-paper“, neslužbeni diplomatski dokument o BiH, koji je nedavno predstavio hrvatski ministar vanjskih poslova "došao u pravo vrijeme“.

“Došao je u pravo vrijeme, jer se nadovezuje na najnoviju inicijativu šefa Delegacije EU u Sarajevu Johanna Sattlera i američkog veleposlanika Erica Nelsona, s ciljem da se još jednom potakne političke aktere u BiH na kompromis oko reforme Ustava i izbornog zakona te potom niza reformskih poteza na tragu 14 prioriteta koje je za BiH, krajem 2019. utvrdila EU“, rekla je Bušić.

Navela je kako u BiH nisu zabilježene neke supstantivne kritike tog dokumenta, ali ima “niz politikanski motiviranih negativnih komentara bošnjačkih medija”.

VEZANE VIJESTI

“Sarajevski mediji uglavnom su prenijeli kako se, tobože, radi o potezu punom paternalizma i prikrivenog imperijalizma koji pokazuje neiskrenu dobronamjernost službenog Zagreba“, rekla je Bušić u slobodnom saborskom govoru i navela „činjenicu“ koja govori da je u bošnjačkim političkim krugovima porasla nervoza objavom non-papera.

Njihovi su mediji oštrio napali Sattlera nakon što je inicijativu šest članica EU na čelu s Hrvatskom, javno ocijenio kao pozitivnu i kao najavu većeg angažmana EU u jugoistočnoj Europi, kazala je Bušić.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare