BiH od Hrvatske zatražila preuzimanje progona protiv zapovjednika iz Bljeska

Vijesti 07. aug 202118:25 > 18:28 3 komentara
Akcija Bljesak
Akcija Bljesak (Nova.hr)

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je Hrvatskoj zamolnicu za preuzimanjem kaznenog progona protiv više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika iz operacije Bljesak.

Dnevnik Nove TV doznaje da je riječ o zapovjednom vrhu te vojne operacije te da ih se tereti za kaznena djela ratnog zločina.

Predsjednik Republike prekjučer je u svom govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne zapovjednike. Da su primili zamolnicu BiH, potvrdili su u Ministarstvu pravosuđa.

“Ono što mogu potvrditi je da je Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo međunarodnu zamolnicu Tužiteljstva BiH vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH.

Ministarstvo pravosuđa i uprave će ovih dana proslijediti predmete Državnom odvjetništvu i kao što je dosada bilo, Državno odvjetništvo će u neovisnom istražnom postupku odlučiti što će s tim predmetima. Vjerujemo da će ovih dana državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi”, rekao je Josip Salapić, državni tajnik ministarstva pravosuđa i uprave.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare