“BiH se pridružila sankcijama protiv Rusije, Dodik je to krišom omogućio”

Vijesti 04. jun 202213:06 > 16:21 4 komentara
F.Z./N1

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentarisao je potvrdu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o sastanku sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Beogradu.

Borenović tvrdi, da je sastanak sa Lavrovom u Beogradu potvrda da je BiH uvela sankcije Rusiji.

“Ključno pitanje je zašto se Dodik sa Lavrovom ne sastaje u Banjaluci, ili u Istočnom Sarajevu, ili u Sarajevu. On je srpski član Predsjedništva. Da li je ovo potvrda da je zaista BiH uvela sankcije Ruskoj Federaciji, pridružila se odlukama Savjeta EU, da Dodik to zna, i da ne smije da ga pozove u BIH , da se sastane kao srpski član Predsjedništva BiH”, pita prvi čovjek PDP-a Branislav Borenović.

Borenović dodaje da je dosadašnja praksa bila da se član Predsjedništva Milorad Dodik sastaje sa Lavrovom u BiH. Komentarišući najavljani sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, Borenović tvrdi da se Dodik svrstao na jednu stranu.

“Očigledno je da je odlučio da se u sukobu geopolitičkom svrsta na jednu stranu, nešto radi iza scene kada su u pitanju unutrašnji odnosi u BiH, a nešto drugo kada je u pitanju javni i otvoreni politički diskurs”, rekao je Borenović u razgovoru za N1.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas u Šipovu da će se u utorak sastati sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Beogradu, dok je za 17. jun najavio susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Rusiji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare