Bijedić za N1: Član Predsjedništva BiH služi da “svoje” postavi za ambasadore

Vijesti 07. jul 202219:45 > 20:13
Podijeli:

Žarko Vujović, nekada kadar Socijaldemokrata sada DF iznio je ozbiljne optužbe na račun SDBH na čijem je čelu Enver Bijedić koji je predsjednik stranke i koji je o ovoj temi govorio za N1.

Nakon što je Aziz Čačković za Vujovića, iznio i stav da “s obzirom na veličinu Tuzlanskog kantona, te broj većinski bošnjačkog stanovništva ne bi bilo pametno da nosilac liste bude neko ko nije Bošnjak”, Bijedić kaže da je protiv Čačkovića pokrenuta unutarstranačka istraga.

Žarko Vujović: Rekli da nije pametno da nosilac liste bude neko ko nije Bošnjak

Bijedić je naveo šta slijedi, odnosno koje sankcije protiv Čačkovića.

“To može biti izbacivanje iz stranke kao najveća sankcija, to može biti opomena, to može biti suspenzija, može biti eliminisanje iz svih stranačkih funkcija to će odlučiti da budem iskren organi koji imaju nadležnost za to”, pojasnio je Bijedić.

Vujović je, kako kaže Bijedić, imao i ranije probleme u SDP BiH kada su zajedno bili u ovoj stranci i naglasio da ga je molio da ostane u SDBH, čak i preko njegove supruge što on nije prihvatio. Također, prema Bijedičevim riječima DF i SDBH se obraćaju istom glasačkom tijelu.

Opći izbori u oktobru

Kada je riječ o predstojećim Općim izborima u oktobru i koalicije u kojoj se nalaze sa Zelenim pokretom za njih je potpuno nebitno o podršci za člana Predsjedništva BiH.

“Jel vi mislite da se član Predsjedništva BiH pita išta bitno, osim što svoju rodbinu, prijatelje, rođake, namješta na ambasadorske funkcije, ništa se ne pita”, pojasnio je Bijedić.

Do kraja izbornog ciklusa biće donesena odluka da li će ikoga podržati, kazao je Bijedić, i rekao svoj stav da ne namjera nikoga podržati.

Povećanje primanja za državne zvaničnike

Povećanje primanja državnim službenicima, ujedno i zvaničnicima izazvalo je enormnu pažnju javnosti i Bijedić kaže da nije prisustvovao glasanju zbog telefonskog poziva kada se o tome odlučivalo.

“Sigurno bih glasao protiv, to je sramotno”, istakao je Bijedić.

Sudski postupci protiv njega

Sudski postupci koji se protiv njega vode, Bijedić kaže da su montirali oni koji su se umjesto njega trebali naći na optuženičkog klupi.

“Zašto je kod nekih ljudi proglašena zastarau  istom predmetu i proglašena zastara”, pitao je Bijedić.

Na kraju je Bijedić rekao da je dobio odgovor od Tužilaštva BiH da će procesuirati krivičnu prijavu Zorana Milanovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar