Bisera Turković pozvala Zorana Tegeltiju da hitno zakaže sjednicu VM-a

Vijesti 27. sep 202116:32 > 16:36 5 komentara
Bisera Turković u Pressingu
N1

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH, uputila je danas urgenciju predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji u kojoj ga poziva da hitno zakaže održavanje odgođene 43. sjednice Vijeća ministara BiH.

Turković je kazala kako je uvjerena da je Tegeltija svjestan kako Vijeća ministara Bosne i Hercegovine krši i zakonsku obavezu da, u situaciji kada nije usvojen budžet, osigura funkcioniranje institucija usvajanjem Odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

“Stoga vas pozivam da bez odlaganja održimo odgođenu sjednicu, usvojimo predmetnu odluku i nastavimo rad na svim drugim pitanjima od interesa za građane”, kazala je.

Dodala je kako “duboko vjeruje” u razumjevanje da politički razlozi, ma kakvi oni bili, ne mogu biti opravdanje za prestanak rada u interesu svih građana.

“Institucije BiH su mjesto gdje se trebaju rješavati problemi, u skladu sa zakonom i ustavom, a na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma”, zaključila je Bisera Turković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare