Bisera Turković: Zoran Milanović samo pogoršava stanje u BiH

Vijesti 30. aug 202117:29 5 komentara
Bisera Turković
Bisera Turković (N1)

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković optužila je u ponedjeljak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da svojim izjavama otežava provedbu reformi u BiH te europski put te zemlje.

U objavi na Facebooku Turković je navela kako u BiH “niko ne pokušava slomiti nikoga” čime je aludirala na Milanovićeve izjave medijima u Splitu kada je on, uz ostalo, kazao kako se Republiku Srpsku ne može slomiti jer je ona realnost i sastavni dio Dejtonskog sporazuma.

Vezane vijesti

“Niko u Bosni i Hercegovini ne želi, niti pokušava slomiti nikoga. Naprotiv. Institucije BiH na stolu imaju 14 prioriteta Evropske komisije i Program reformi za NATO”, kazala je Bisera Turković. Te dodala:

“U vrijeme kada Milorad Dodik blokira rad tih institucija zato što je zakonom zabranjeno negiranje genocida i slavljenje ratnih zločina, od evropskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju podršku reformama, evropskom putu i funkcionalnosti države, a ne blokadama, ucjenama i opstrukcijama”.

Ministrica vanjskih poslova BiH je na kraju izrazila uvjerenje da većina građana Republike Hrvatske od Milanovića očekuje i želi da se sa poštovanjem odnosi prema državnicima susjednih država koji su izabrani na demokratskim izborima, a koje poštuju i priznaju i sve evropske i međunarodne institucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare