Bivša supruga ministra Košarca o nasilju: Davljenje djeteta, udarci u potiljak

Vijesti 28. jul 202210:57 > 19:06 13 komentara
N1

Sanja Stanković jedna je od pet građana koje danas izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.
Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca, inače ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i NN lica u Centru za socijalni rad odbijena je, na sto je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka.

“Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačena i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost”, istakla je pred članovima Komisije Stanković.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković.

“Moju punu podršku imate, ja u tu vidim i moju majku , moju sestru”. kazao je Helez.

Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost gospođi Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja , da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila napustili brojni prijatelji.

“Žena je za sve kriva u ovom društvu , kriva je i ta udarce, ali žena kad progovori može brda da pomjeri”, zaključila je Stanković.

Predstavnički dom je dan ranije usvojio Izvještaj Istražne komisije, te je također planirana dostava tog Izvještaja nadležnim institucijama na njihovo hitno postupanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare