Bivšeg direktora “socijalnog rada” Banovići optužuju za ucjene majki, on negira

Vijesti 11. aug 202214:25 1 komentar
N1/Ilustracija (Banovići)

Na društvenim mrežama objavljen je kompromitirajući videosnimak na kojem je navodno bivši direktor Centra za socijalni rad u Banovićima Nevzet Tufekčić nag s jednom ženskom osobom. Optužuju ga za seksunalno ucjenjivanje i to majki kojima su trebale potvrde za dječiji doplatak i drugo. On je to na mrežama sve negirao i najavio tužbe.

Snimak je objavljen prvobitno na Facebooku, ali je zbog prijava uklonjen. Potom je objavljen kratki dio na Twitteru. Pretpostavlja se da je nastao prije nekoliko godina, a neki nagađaju da se to desilo upravo u prostorijama Centra.

Screenshot

“Nakon nekoliko prijava prethodni post o Nevzetu Tufekčiću je uklonjen zbog kršenja pravila Facebooka. To nas neće zaustaviti u razotkrivanju cjelokupne istine sa ovim slučajem te naši pratioci u narednih par dana mogu očekivati cjelokupan videoklip (uključujući scene sexa) koji će biti objavljen na drugim stranicama i upute za gledanje ćemo podijeliti ovdje. Nevzet Tufekčić treba da se stidi svojih postupaka i uputi javno izvinjenje prije nego objelodanimo snimke”, naveli su na ovoj Facebook stranici.

Na snimku se, dok se Tufekčić navodno oblači, čuje kako žena govori: “Dobro sam riješila djecu, oprema, odjeću, obuću, knjige i sveske – sve. E sad mi je to za kola, ali polako”.

Tufekčić je postavio odgovor u komentaru: “Treba da se stide i odgovaraju oni koji su kršili osnovna ljudska prava i nezakonito me pratili, uhodili, montirali… I diraju u moju privatnost i sakrivaju se iza FB stranice i svi znaju da je u pozadini politička igra i osveta što sam tužio Ustanovu za nezakonitu smjenu. A ukoliko se dokaže inkriminisano djelo ja ne bježim od odgovornosti, ali trebaju da odgovaraju i oni koji su me nezakonito uhodili, bez sudskog naloga pretpostavljam. Snimak je jedna prljava igra i montaža”, naveo je Tufekčić.

Screenshot

U daljim komentarima optužio je drugog radnika s prijemne da je on uzimao brojeve i tražio seksualne usluge, ali i da mu je ukrao mobitel.

Tufekčić je sa dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Banovićima smijenjen nakon promjene lokalne vlasti, a na njegovo mjesto je došla Merima Numanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare