Bivši borac JNA: Političari omladinu drže u strahu, volio bih da živimo normalno

Vijesti 03. maj 202212:10 > 12:11 10 komentara
N1

Srđan Lukić je bivši borac JNA koji je 3. maja 1992. godine, nakon završene smjene, bio u koloni koja je napuštala Sarajevo. Imao je tada 20 . Radio je na telefonskoj centrali. Četvrti je put, kako od tih događaja dolazi u bivšu Dobrovoljačku.

“Bio sam zarobljen kod Vojne biblioteke, maltretiran. Ali evo, sinoć sam bio na Čaršiji na ćevapima, danas sam ovdje. Volio bih sutra da dođem sa svojom porodicom, da sjednem bilo gdje i ne razmišljam o prošlosti već da idemo naprijed”, rekao je Lukić novinarima.

Kaže da je radio na telefonskoj centrali i da je možda i nekoga “od onih koji su ih napali spajao te noći u noćnoj smjeni”. Pozivu Tužilaštva BiH će se odazvati jer može govoriti samo o onome što je vidio očima običnog vojnika.

“Volio bih da oni koji su odgovorni za zločine s bilo koje strane odgovaraju, da bi se ta istorija zatvorila i nastavimo živjeti normalno. Ali to mnogo ne ovisi od nas i naših priča već priče političara koji stalno zveckaju nečim i zavađaju ovu omladinu držeći ih u stalnom strahu”, zaključio je Lukić.

On je došao sa delegacijama iz Republike Srpske koje su danas odale počast stradalim vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj.

Prije njih, skup su održali i bivši borci ARBiH i pripadnici Zelenih beretki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare