Bjelica Prutina o izjavi Arnautovića: Mislim da je došlo do šuma u komunikaciji

Vijesti 13. okt 202218:30 2 komentara
N1

"Procenat nevažećih listića je visok, niko nije zadovoljan s tim. Vršit ćemo analizu svih nevažećih listića", kazala je za N1 Vanja Bjelica Prutina iz CIK-a.

“Korištena je laž o mom “susretu” sa Šarovićem. Ja jedva čekam da vidim dokaze za to, onaj ko nešto tvrdi dužan je da to dokaže. Ne postoji osoba koja može meni dati instrukcije kako da radim svoj posao”, dodala je.

Arnautović je kazao da nije oduševljen načinom kako je Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona?

“Ne želim komentarisati tajming koji je odabrao visoki predstavnik za donošenje odluke. Ne želim da se svrstavam na bilo čiju stranu, to je ovlaštenje visokog predstavnika”, kaže ona.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović kazao da fale vreće sa 61. biračkog mjesta iz Doboja?

“Ne želim da oponiram svom predsjedniku, ali mislim da je došlo do nejasnoća. Riječ je o manjem broju biračkih mjesta, radi se o broju vreća sa neiskorištenim glasačkim materijalom. Ja to nisam analizirala, ono što znam jeste da postoji veći broj. Mislim da je došlo do šuma u komunikaciji”, kazala je i pojasnila:

“Akcenat stavljam na sljedeće: Ne treba prejudicirati ništa. Moguće je da su te vreće upakovane u obojene vreće, moguće da je u pitanju nepropisno pakovanje”.

Kako je moguće da Arnautović kaže 61 biračko mjesto umjesto 61 vreća?

“Mislim da je riječ o manjem broju biračkih mjesta. Ne želim da od toga pravimo situaciju ili skandale. Taman da je u pitanju jedno biračko mjesto, a nije, u pitanju je dvadesetak, mora se provjeriti”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare