Bolnica “Centar za srce” svečano otvorila hibridnu operacionu salu (FOTO)

Vijesti 22. okt 202118:37 0 komentara
N1

Privatna zdravstvena ustanova specijalna bolnica "Centar za srce" Sarajevo kojom rukovodi ugledni sarajevski kardiohirurg Prof.dr. Mirsad Kacila danas je svečano otvorila hirbridnu operacionu salu za koju se s pravom može reći da se radi o velikom postignuću i unapređenju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i Ministar zdravstva KS Haris Vranić koji je kazao da je ovo još jedna potvrda sposobnosti Prof.dr.Kacile koji ima viziju kako dalje razvijati zdravstveni sektor u duhu evropskih i svjetskih standarda.

S obzirom da se radi o sali gdje se mogu izvoditi procedure koje omogućavaju brži i lakši oporavak pacijenata Ministar je izjavio da će naći i prostora i novca da iste budu na teret Zavoda.

Prof.dr.Mirsad Kacila izjavio je da se radi o drugoj hibridnoj sali koju on u svojoj karijeri otvara te da je posebno ponosan na ovu salu jer je ona rezultat četverogodišnjeg privatnog iskustva.

N1

Pored procedura u oblasti kardiologije,interventne kardiologije i kardiohirurgije u ovoj sali će se razvijati i dva dodatna programa i to : implantacija stentova u svim krvnim sudovima tijela i drugi je interventna neurologija a sve u korak sa regijom i ostalim zemljama u okruženju.

Centar za srce, kako Prof.dr.Kacila kaže želi dokazati da se i u Sarajevu i u BiH može raditi dobro, kvalitetno i s vrhunskim stručnjacima. Takođe, ono što stalno naglašava jeste da se radi o Ustanovi gdje pacijenti koji su osigurani nemaju obavezu plaćanja procedura koje se rade u Centru za srce.

O tome koliko je ovo bitan korak za Sarajevo i regiju pokazuje i izjava generalnog direktora Opće bolnice ” Prim.dr.Abdulah Nakaš” Ismeta Gavrankapetanovića koji je rekao da su ovakve stvari ohrabrenje i podsticaj cijelom društvu da idemo naprijed.

Velika čast i sreća mogla se osjetiti kod svih zaposlenih u Centru za srce, jer ovo što radi i kako djeluje Prof.dr.Kacila je veliko ohrabrenje i znak da su dio velike priče a sve u cilju pružanja pomoći pacijentima koji imaju problema sa kardiovaskularnim oboljenjima, saopćeno je danas nakon otvorenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!