Borba SNSD-a i DNS-a u NSRS-u: Ko je čijih kadrova više “usisao”?

Vijesti 18. jan 202119:30 > 21:05 1 komentar

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 9. februara. A pored novih zakonskih rješenja, biće predstavljen i novi raspored sjedenja. DNS je pojačao lijevi opozicioni dio sale, ali neki njihovi članovi pojačavaju vladajući SNSD. U međuvremenu se vodi polemika ko je i čijih kadrova više “usisao”?

Pristupnica SNSD-u i javno priznanje odbornika u SG Banjaluka Borivoja Obradovića: “Diplomirali smo probleme u DNS-u”.

Iz kojeg je Obradović izašao fizički, ali, da li je glavom…?

Borivoj Obradović: “Ono što je za nas najvažnije, što smo izabrali DNS je Republika Srpska. (…) Vjerujem da će na nekim narednim izborima kada to uspijemo, biti nevažno ko će pobijediti, ali sam siguran da će to biti Demokratski narodni savez. Izvinjavam se, stvarno, biti SNSD“.

Hoće li jezik pravo, ili naopako pokazaće izbori. No, ustoličene principe prelijetanja iz stranke u stranku, kritikuju svi, a opet ih svi primjenjuju.

“SNSD kao generator političke korupcije, prije svakih izbora targetira određene kandidate svih partija i u slučaju da dođe do problema oko konstituisanja vlasti, oni samo povlače te u svoju stranku”, rekao je Duško Ivić, šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS.

No, ranije je upravo DNS bio taj koji je usisao najviše tuđih kadrova, prevashodno SDS-ovih. Sjetimo se samo Borislava Bojića, Ognjena Tadića, Đorđa Krčmara.

“Inače da kažem, da su oba prethodna govornika bila u SDS. Toliko o prelascima”, rekao je Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a u NSRS.

Na koje, čini se, nije stavljena tačka.

“Od danas su oni članovi SNSD, ima još značajan broj ljudi, ali zbog pandemije nisu mogli da dođu. Ali, kada svi budu mogli da dođu u nekoliko navrata ćemo završiti ovu priču, kada se sva procedura završi, upriličićemo ceremoniju dodjele članskih karata…”, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Puhanje stranačkih balona, usisavanjem preletača, kažu analitičari, samo kratkoročno donosi rast. Dugoročno, smatraju-samo probleme.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare